Ny energi!

IMG_5774.JPG

Helgen har verkligen varit helt galet skön. Jag bestämde ju mig för att gå all in på operation avkoppling och jag måste säga att jag lyckades exceptionellt bra med det. Sov extra länge, vilade extra mycket och gjorde bara precis det jag kände för utan dåligt samvete. Känner mig sååå pigg idag tack vare detta. Helt underbar känsla.

Igår, söndag, sken ju dessutom solen från en alldeles fantastisk klarblå himmel. Som man inser att man saknat den där lilla gula bollen när den väl visar sig. Halleluja!

Efter en lugn morgon med kaffe och frukost i soffan så tog jag på mig löparkläderna. Vi skulle egentligen åkt längdskidor, mannen och jag, men spårstatusinformationen visade att de hade underhåll av banan för kommande dagar med tanke på vintervädret som inte visar sig från sin mest gynnsamma sida när den kommer till vintersporter. Det tackar vi för men planerna fick därmed ändras. Mannen drog till gymmet men jag kände att jag kunde inte på något vis förmå mig själv med att vistas inomhus. Jag tror dessutom på att träna väldigt mycket efter lust, såvida man inte har något specifikt mål med sin träning vill säga. Det har ju inte jag så därför styr lusten mig i stort sett alltid. Jag tror att det är betydligt lättare att motivera sig då. Detta är min filosofi och många håller säkerligen inte med mig och det passar givetvis inte alla, men det passar mig och jag tycker träningen blir roligare då, vilket är viktigt för mig. Vill däremot förtydliga att roligt eller lust behöver definitivt inte betyda lätt. Det kan vara svinjobbigt och alldeles underbart!

Springa tre dagar på raken som jag gjort nu i helgen är egentligen inte optimalt för mig men allt kan inte alltid vara optimalt. Ibland får man stoppa undan det skitnödiga, perfekta, optimala och göra det som man känner för ändå. Fundera inte så mycket, gör bara, så länge det inte skadar dig. Ja hur som så ville jag vara ute så länge som möjligt så jag tänkte att jag tar den lite längre, fina rundan. Jag pluggade in hörlurarna med en pod men redan efter några meter drog jag ut lurarna. Nä idag ville jag bara vara med mig själv och mina tankar, lyssna på naturen och bara njuta. Å herrejösses vad jag gjorde just det. Vilket makalöst väder. Man blir ju lycklig i precis varendaste liten cell. En och en halvtimmas njutning med solen i ansiktet och en krispig frisk luft, lite lätt fågelkvitter och små snöflingor som trillade från träden och glittrade i solljuset. Alltså, jag blir så toklycklig av detta. Gör er löpning till en upplevelse och njutning så mycket det går. Stanna upp, se er omkring, ta in och bara upplev. Jaga inte snittider, iaf inte varje gång. Lova mig det. Jag lovar er att löpningen blir så mycket roligare och att de där snittiderna kommer bli bättre av bara farten ändå. Å gör de inte de, fråga er själva då om det verkligen spelar någon roll?

IMG_5728

Efter vi käkat lunch så satt mannen och jag ute i solen och drack kaffe tills solen var för låg för att värma. Hur härligt?! Sen gick vi in och kollade på den sista delen av ”Den döende detektiven” Vi kunde inte vänta tills idag måndag och slapp stod ju ändå praktiskt nog på schemat 😉 Som om detta inte var nog i slapphet så åkte vi efter detta till svärisarna där middag väntade eftersom svärfar fyllde år. Suuuuperskönt och mysigt!

Fasen, jag är ju ändå redigt bra på det här med att slappa. Jag sa ju det!

 

2 reaktioner på ”Ny energi!

  1. Anna

    Vad kul att du startat igång din blogg igen! Har idag läst ikapp o jag gillar dina texter om träning o vardagsliv.
    Klart man väljer löpning i solskenet hellre än gymmet! Det gäller att passa på när den tittar fram.
    Kram Anna
    @akegardh70

    Gilla

Lämna en kommentar